Vraag & antwoord

Alles wat je wilt weten over het Klimbos Appelscha

klimbos-appelscha-outdoor-friesland-tokkelband

Veelgestelde vragen over het Klimbos Appelscha

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja, via de link klimbonnen kun je deze online afnemen.

Moet ik van te voren boeken?

Ja, we adviseren wel om van tevoren te boeken, om teleurstellingen te voorkomen. Boeken kan via de knop Info & Boeken.

Is het veilig klimmen in het Klimbos?

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Hoeveel parcoursen zijn er?

Er zijn zes parcoursen in totaal, wij werken met Klimbos Monkey en Klimbos Kingkong. Bij de voorwaarden meer info over lengtes.

Zijn er voorwaarden om te mogen klimmen?

Er zijn 3 voorwaarden:

  1. Lengte: Om in ons Klimbos te kunnen klimmen hanteren wij twee lengtes. Voor Monkey moet je minimaal 1.20 meter zijn. Voor Kingkong hanteren we de minimale lengte van 1.40 m.
  2. Gewicht: Voor al onze klimlocaties geldt een maximum gewicht van 120 kilogram.
  3. Medisch: Deelnemers moeten geen fysieke beperkingen hebben waardoor de kans op ongevallen voor zichzelf of anderen toeneemt. Denk hierbij aan hartkwalen, epilepsie, zwangerschap enzovoort.
Kan mijn zoon of dochter alleen op het parcours?

Jazeker. Let wel op dat kinderen tot 12 jaar alleen onder toezicht van een volwassene op het parcours mogen. Dit betekent overigens niet dat de ouders mee moeten klimmen, jij kunt ook de foto`s en filmpjes maken. Natuurlijk is dat voor jouw kind wel veel leuker: we dagen je ook als ouder graag uit!

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; ” Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

Of wij kluisjes hebben voor waardevolle spullen?

Nee, wij hebben geen kluisjes voor waardevolle spullen. Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten of uit het zicht in de auto te laten. Eventueel kan je iemand van de groep die niet klimt de waardevolle spullen in bewaring geven.

Zijn honden toegestaan?

Ja zeker, honden zijn toegestaan.

Hebben jullie hoofdlampjes voor het avondklimmen?

Nee, deze dien jezelf mee te nemen, wij zorgen wel voor extra licht met bouwlampen.