Vraag & antwoord

Alles wat je wilt weten over het Klimbos Appelscha

klimbos-appelscha-outdoor-friesland-tokkelband

Veelgestelde vragen over het Klimbos Appelscha

Moet ik van te voren boeken?

We adviseren wel om van tevoren te boeken, om teleurstellingen te voorkomen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Boeken kan via de knop reserveren op de website.

Is het veilig klimmen in het Klimbos?

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Hoeveel parcoursen zijn er?

Er zijn zes parcoursen in totaal, wij werken met verschillende kleuren. Er zijn twee groene, één blauwe en drie rode parcoursen. Bij de voorwaarden meer info over lengtes.

Zijn er voorwaarden om te mogen klimmen?

Er zijn 3 voorwaarden:

  1. Lengte: Om in ons Klimbos te kunnen klimmen hanteren wij twee lengtes. Voor de parcoursen met de kleur groen moet je minimaal 1.20 meter zijn. Voor de overige kleuren blauw en rood hanteren we de minimale lengte van 1.40 m.
  2. Gewicht: Voor al onze klimlocaties geldt een maximum gewicht van 120 kilogram.
  3. Medisch: Deelnemers moeten geen fysieke beperkingen hebben waardoor de kans op ongevallen voor zichzelf of anderen toeneemt. Denk hierbij aan hartkwalen, epilepsie, zwangerschap enzovoort.
Kan mijn zoon of dochter alleen op het parcours?

Jazeker. Let wel op dat kinderen tot 16 jaar alleen onder toezicht van een volwassene op het parcours mogen. Dit betekent overigens niet dat de ouders mee moeten klimmen, jij kunt ook de foto`s en filmpjes maken. Natuurlijk is dat voor jouw kind wel veel leuker: we dagen je ook als ouder graag uit!

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; ” Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

Of wij kluisjes hebben voor waardevolle spullen?

Nee, wij hebben geen kluisjes voor waardevolle spullen. Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten of uit het zicht in de auto te laten. Eventueel kan je iemand van de groep die niet klimt de waardevolle spullen in bewaring geven.

Op basis van 251 waarderingen.
Wilco Drost
Wilco Drost
Oktober 19, 2020.
Geverifieerde
Goede instructie en service , leuke uitdagende baan. vooral onze kinderen 12 en 13 jaar vonden het erg leuk. (ook wel spannend..) leuk uitje !
ma m
ma m
Oktober 19, 2020.
Geverifieerde
Was een leuke dag. Met vriendelijke medewerkers. Heerlijk gegeten en gedronken na het klimmen. Wij komen zeker weer klimmen😉. Bedankt jongelui
Dennis van der Burg
Dennis van der Burg
Oktober 17, 2020.
Geverifieerde
Leuke activiteit, er zijn verschillende routes die gevolgd kunnen worden waardoor je kunt afwisselen in moeilijkheidsgraad en je hoeft ook niet vaak op anderen te wachten. Vriendelijk en behulpzame medewerkers, veiligheid is ook zeer goed voor elkaar. Bij de telefonische reservering bleek een verkeerde toezegging te zijn gedaan, ik werd hierover echter al snel teruggebeld door de manager waardoor dit foutje verder niet tot problemen heeft geleid.