Vraag & antwoord

Alles wat je wilt weten over het Klimbos Appelscha

klimbos-appelscha-outdoor-friesland-tokkelband

Veelgestelde vragen over het Klimbos Appelscha

Moet ik van te voren boeken?

We adviseren wel om van tevoren te boeken, om teleurstellingen te voorkomen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Boeken kan via de knop reserveren op de website.

Is het veilig klimmen in het Klimbos?

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Hoeveel parcoursen zijn er?

Er zijn zes parcoursen in totaal, wij werken met verschillende kleuren. Er zijn twee groene, één blauwe en drie rode parcoursen. Bij de voorwaarden meer info over lengtes.

Zijn er voorwaarden om te mogen klimmen?

Er zijn 3 voorwaarden:

  1. Lengte: Om in ons Klimbos te kunnen klimmen hanteren wij twee lengtes. Voor de parcoursen met de kleur groen moet je minimaal 1.20 meter zijn. Voor de overige kleuren blauw en rood hanteren we de minimale lengte van 1.40 m.
  2. Gewicht: Voor al onze klimlocaties geldt een maximum gewicht van 120 kilogram.
  3. Medisch: Deelnemers moeten geen fysieke beperkingen hebben waardoor de kans op ongevallen voor zichzelf of anderen toeneemt. Denk hierbij aan hartkwalen, epilepsie, zwangerschap enzovoort.
Kan mijn zoon of dochter alleen op het parcours?

Jazeker. Let wel op dat kinderen tot 16 jaar alleen onder toezicht van een volwassene op het parcours mogen. Dit betekent overigens niet dat de ouders mee moeten klimmen, jij kunt ook de foto`s en filmpjes maken. Natuurlijk is dat voor jouw kind wel veel leuker: we dagen je ook als ouder graag uit!

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; ” Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

Of wij kluisjes hebben voor waardevolle spullen?

Nee, wij hebben geen kluisjes voor waardevolle spullen. Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten of uit het zicht in de auto te laten. Eventueel kan je iemand van de groep die niet klimt de waardevolle spullen in bewaring geven.

peter bos
peter bos
Mei 2, 2021.
Geverifieerde
Erg leuk om te doen, en aardig personeel.
Amy Cartmill-Choi
Amy Cartmill-Choi
Mei 1, 2021.
Geverifieerde
Great Experience! My 7 year old loved it - Very friendly staff explaining what to do and we enjoyed some lovely snacks and drinks in the cafe afterwards. High Recommended!
Jannie Verwoerd
Jannie Verwoerd
April 30, 2021.
Geverifieerde
Ondanks de regen een fijn oma met kleinkinderen uitstapje, vriendelijke begeleider, avontuur en veiligheid gaan prima samen.
Marco Van
Marco Van
April 28, 2021.
Geverifieerde
Fantastisch parcours in de boomtoppen van Appelscha. Professionele begeleiding en goed materiaal. Ideaal familie-uitje.
Sportevents Terschelling
Sportevents Terschelling
April 28, 2021.
Geverifieerde
fantastische locatie, uitmuntende instructeurs en ook nog eens gezellig met een groot aanbod van activiteiten. Bedankt en we komen zeker terug bij deze professionele organisatie.
C Blok
C Blok
April 28, 2021.
Geverifieerde
Leuke plek, goede uitleg en uitdagende parcours!