Vraag & antwoord

Alles wat je wilt weten over het Klimbos Appelscha

Veelgestelde vragen over het Klimbos Appelscha

Is het veilig klimmen in het Klimbos?

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

Zijn er voorwaarden om te mogen klimmen?

Er zijn 3 voorwaarden:

  1. Lengte: Om in ons Klimbos te kunnen klimmen moet ke 1.40 meter zijn. Dit heeft te maken met de grijphoogte van hindernissen, anders kom je simpelweg vast te hangen in het bos….
  2. Gewicht: Voor al onze klimlocaties geldt een maximum gewicht van 120 kilogram.
  3. Medisch: Deelnemers moeten geen fysieke beperkingen hebben waardoor de kans op ongevallen voor zichzelf of anderen toeneemt. Denk hierbij aan hartkwalen, epilepsie, zwangerschap enzovoort.
Wat gebeurt er bij slecht weer?

Al onze activiteiten kunnen bij regen doorgaan. Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij hebben echter een groot voordeel. Onweer trekt vaak om ons bos heen, we kunnen dus vaak weer snel verder. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; ” Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

Kan mijn zoon of dochter alleen op het parcours?

Jazeker. Let wel op dat kinderen onder de 14 jaar alleen onder toezicht van een volwassene op het parcours mogen. Dit betekent overigens niet dat de ouders/begeleiders mee moeten klimmen. Natuurlijk is dat voor jouw kind wel veel leuker: we dagen je ook als ouder graag uit!

Moet ik van te voren boeken?

We adviseren wel om van tevoren te boeken, om teleurstellingen te voorkomen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Boeken kan via de knop reserveren op de website.